07.01.2016

Burhan TANRIKULU

1972 yılında Kütahya’da doğdu. 1984 yılında  İlkokulu Kütahya’da bitirdi. 1987 yılında Kütahya Hacı Hıfzı Kur’an Kursunda Hafızlık, Talim-Terbiye, ve Tashih-i Huruf eğitimleri aldı.1993 yılında İmam-Hatip Lisesini bitirdi. 1994 yılında Kütahya Merkez Güldibi Camiinde Müezzin-Kayyım olarak görevine başladı ve kısa bir süre görev yaptıktan sonra istifa ederek lisans eğitimini tamamlamak üzere Suudi Arabistan Medine İslam Üniversitesi Din Usulleri ve Davet Fakültesine yerleşti. 1999’da Lisansını tamamlayarak ülkesine geri döndü. 2000 yılında askerliğini bedelli olarak yaptı. 2007’de tekrar Suudi Arabistan’a giderek özel bir gıda şirketinde muhasebeci olarak çalıştı. 2008 yılında ülkesine geri dönerek Mardin/Nusaybin Merkez Selman-ı Pak Camiinde Müezzin-Kayyım olarak eski görevine devam etti. 2011 yılında Bursa Yenişehir’de Müezzin Kayyım olarak görev yaptı. 2013’te Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezini bitirdikten sonra Bilecik Bozüyük’e Vaiz olarak atandı. 2015 yılında Antalya Hacı Mehmet Gebizli Dini İhtisas Merkezinde Eğitim Görevlisi olarak başladığı görevine devam etmektedir. İyi derecede Arapça bilmektedir.