07.01.2016

Dr. Mustafa Kemal ÖNDER

Isparta'nın Sütçüler İlçesi Şeyhler Köyünde dünyaya geldi.

İlkokulu köyünde, hafızlığını İstanbul Nuruosmaniye Kur'an Kursu'nda tamamladı.

Ortaöğretime İstanbul İmam-Hatip Lisesinde devam etti.

1998 yılında SDÜ İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

“Ebu’l-Berekât en-Nesefî’nin Kırâatteki Yeri” konulu teziyle yüksek lisansını, “Tecvîd İlminin Temel Kaynakları Bağlamında Harflerin Mahreç ve Sıfatları” konulu teziyle doktorasını tamamladı.

1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Isparta İl Müftülüğü Merkez Hacı Benli Camiine Müezzin Kayyım olarak tayin edildi.

1999- 2002 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde ihtisasını tamamladı.

2002- 2004 yılları arasında Denizli Diyanet Eğitim Merkezinde Eğitim Merkezi Öğretmeni  ve Program yöneticisi olarak görev yaptı.

Aynı dönemde vatani görevini Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda kısa dönem olarak tamamladı.

2004 yılında Antalya H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi'ne Eğitim Merkezi Öğretmeni olarak naklen atandı.

01. 04. 2011 tarihinde Antalya H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi'ne Müdür olarak atandı.

06.11.2023 tarihinde Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini devredek, Antalya Hacı Mehmet Gebizli Dini İhtisas Merkezine Eğitim Görevlisi olarak atanmıştır.

Evli ve üç çocuk babasıdır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.